Σε Ποιούς Απευθύνεται

Ταιριάζει σε όλους τους τύπους σώματος και σε όλους τους χαρακτήρες, εκτός βέβαια από τους ανυπόμονους! Θα πρέπει να είναι κατανοητό πως δεν είναι δυνατόν να διορθωθούν πράγματα στο σώμα μας που τα έχουμε ή έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια σε διάστημα ενός μήνα μόνο! Θα πρέπει να υπάρχει υπομονή και όταν αυτό γίνει κατανοητό τότε το Pilates θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω.

Μυοσκελετικά Προβλήματα

Το Pilates είναι μια γυμναστική που ενδείκνυται και για θεραπεία διαφόρων σωματικών προβλημάτων (αρθρίτιδες, περιαρθρίτιδες, προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, πόνους στη μέση, πόνους στον αυχένα κ.α ). Γι’αυτό δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στη σπονδυλική στήλη και τη στάση του σώματος.

Εγκυμοσύνη

Το Pilates ενδείκνυται και για την εγκυμοσύνη εφ’όσον υπάρχει  προηγούμενη επαφή με την μέθοδο αυτή. Είναι ιδιαίτερα καλή γυμναστική γιατί ασκούνται οι μύες του περίνεου που βρίσκονται χαμηλά στη λεκάνη , γεγονός που βοηθάει στον τοκετό αλλά και στην περίοδο μετά τον τοκετό,  για τον μυικό τόνο της λεκάνης. Ειδικότερα , βοηθάει τις εγκύους να μάθουν να στηρίζουν καλύτερα το σώμα τους .

Άνδρες

Το Pilates απευθύνεται και στους άνδρες. Είναι λανθασμένη η αντίληψη οτι το Pilates ειναι μόνο για γυναίκες. Εξάλλου, ο Joseph Pilates δημιούργησε τη μέθοδό του πάνω σε ανδρικά σώματα. Ενδυναμώνει πάρα πολύ το σώμα και προσφέρει την ελαστικότητα και την ευλυγισία που λείπει στους άνδρες, καθώς υπάρχει πάντα η δυνατότητα να εστιάσουμε περισσότερο σε συγκεκριμένα μέλη του σώματος που θέλουμε να τονίσουμε πιο πολύ

Τρίτη Ηλικία

Το  Pilates είναι μία ασφαλής μέθοδος εκγύμνασης και για τη τρίτη ηλικία.Βοηθάει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμφανίζονται στην ηλικία αυτή όπως οστεοπόρωση , μυική αδυναμία , οστεορθρίτιδα κ.α

Copyright © 2016, Mindpilates. All Rights Reserved | Created by Silent Creations